Terug

Ben 77 jaar en heb veel speekselverlies. Kan ik daar wat aan doen?

A. VD Voort

Ben al een tijdje bezig met dit probleem. Heb een tijdje les gehad van een logopediste in de buurt van de Scheveningse weg. Helaas ben ik haar naam vergeten. Nu krijg ik dus het probleem dat wanneer ik ingespannen bezig ben b. v. met de computer het speeksel uit mijn mond loopt. Tevens wanneer ik met mensen praat.  Het is dus een groot probleem aan het worden. De neuroloog wil hier eventueel iets aan doen met een pil, dan zou ik dus een droge mond krijgen. Maar of dit gaat helpen? De pillen veranderen ook je  inzicht in diverse dingen o. a. je persoonlijkheid. Dus zie ik dat niet zo zitten en wil liever proberen of er iets anders te doen is?

 


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Speekselverlies is een moeilijk te bestrijden fenomeen aangezien als het veelvuldig voorkomt het automatisme om te slikken misschien wel verdwenen is. Als alles in orde is slik je 2 maal per minuut, als dat minder gaat gebeuren krijg je speekselverlies. Het automatisme om te slikken komt vaak wat meer terug als het hele systeem van 'spreken'weer wordt geactiveerd. Soms is het een kwestie van aanleren om meer te slikken gedurende de dag........

U mag mij bellen om meer uitleg, 0703559021 


Antwoord van Logopediepraktijk Facialis

Goede morgen,

Bij speekselverlies zijn er een aantal opties, afhankelijk van de oorzaak (ouderdom, medicijnen, specifieke aandoening).

Behandelopties: logopedie, drankjes, pleisters, tabeletten, botox, bestraling.

Wanneer u in Den-Haag woont kan Nanette u verder helpen, woont u in omgeving Westland bent u bij mij van harte welkom.

Vriendelijke groet,

Esther de Brabander

Logopedist/afasie- en mimetherapeut

's-Gravenzande / 0634215801