Terug

Houdt het dan nooit op, dat hoesten?

Ger Bronberg

Goedendag,

 

Als zwaar hartpatiënt (66 jaar) met Hartfalen klasse III,  twee lekkende hartkleppen (zowel linker als rechter kamer) en drager van een biventriculaire ICD (om de hartkamers gelijk te laten lopen) hoest en boer ik behoorlijk veel. Vooral tijdens gesprekken en na een consumptie van wat dan ook. Er zit altijd een behoorlijke hoeveelheid lucht in mijn maag. De maag, lever, darm specialist (niets gevonden na maagonderzoek) opperde om eens met logopedie te praten. Graag hoor ik van u of logopedie een oplossing heeft voor mijn probleem, die verkeerde manier van luchthappen, wat na iedere operatie steeds erger is geworden. Logisch, want ik kom als hartpatiënt een hoop lucht te kort.

 

Alvast bedankt,

 

Ger


4 Antwoorden

Antwoord van Logopedie Bij Ons

Dag mijnheer Bronberg,

 

Mogelijk zou logopedie een bijdrage kunnen leveren aan de problemen die u ondervindt. Het dysfunctioneel slikken, kan veelvuldig boeren en hoesten tot gevolg hebben. Wellicht kan de specialist u verwijzen naar een gespecialiseerde logopdist bij u in de buurt.

Met vriendelijke groeten,

Lidwine Schoonhoff,

preverbaal logopedist/borstvoedingsdeskundige 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik denk dat logopedie wel zou kunnen helpen. De verkeerde manier van adem nemen, spreken en dan de restlucht weer laten gaan lijkt wat verstoord, waardoor er te veel lucht op vervelende momneten gaat ontsnappen. het voelt niet prettig en het is heel vermoeiend. 

Ik hoop dat U een logopedist kan vinden die zowel veel van slikken als van de stem weet,

succes!! 

 

Nannette van den Reydt ,logopedist uit Den Haag


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Ger,

ik adviseer u om contact op te nemen met Liesbeth ten Cate. Zij werkt in Utrecht en Amsterdam:

Stem en Spraak

Stem en Spraak is een praktijk voor logopedie. Mensen met klachten en vragen over de stem, spraak (artikulatie, uitspraak) en het spreken in bredere zin kunnen hier terecht voor behandeling of advies. De praktijk richt zich vooral op volwassenen, maar er zijn ook jongeren en kinderen in behandeling.

De praktijk is per 1 februari 2014 gevestigd in Gezondheidscentrum Binnenstad, Asch van Wijckskade 28 in Utrecht.
Download hier de routebeschrijving en gegevens van GZC Binnenstad (pdf).

Liesbeth ten Cate houdt ook praktijk in Logopedie aan de Amstel in Amsterdam, sinds maart 2013 gevestigd aan de Herengracht 500.

 

Vriendelijke groet,

Michel de Kort, logopedist in Houten. 


Antwoord van Logopediepraktijk Facialis

  Een logopedist kan dmv een uitgebreid slikonderzoek de oorzaak van de slikstoornis opsporen.  Ook kan de logopedist vaststellen in welke fase van het slikproces de stoornis zit. Door te oefenen kan het slikkenverbeterd worden. Daarnaast geeft de logopedist ook advies over bijvoorbeeld de samenstelling en consistentie van het voedsel en hetdrinken en de manier waarop het aangeboden wordt.   met vriendelijke groet, Esther de Brabander, logopedist/ afasie- en mimetherapeut Logopediepraktijk Facialis, 's-Gravenzande